\

50-plusser Ted dankzij TBO weer met plezier aan de slag

50-plusser Ted dankzij TBO weer met plezier aan de slag

Ted Mol is 59 jaar en al een hele tijd op zoek naar werk. Tot voor kort tenminste. Want dankzij TBO is hij sinds deze week als ZZP’er aan de slag. Daar zijn wij ontzettend blij mee, vooral voor Ted zelf.

Want het is helaas een maar al te bekend verhaal: de werkloze 50-plusser die vaak moeilijk weer aan een baan komt. Werkgevers zijn bang dat ze niet mee gaan met hun tijd, te veel kosten en een hoger risico op ziekteverzuim met zich meebrengen. En dat zijn eigenlijk stuk voor stuk vooroordelen.

Bij TBO doen we niet aan vooroordelen, en laten we zien dat het ook anders kan. Wij kijken niet naar de ‘negatieve’ kanten die zogenaamd aan de 50-plusser kleven. Wij kijken ook niet naar wat ze eventueel niet meer zouden kunnen, maar juist naar wat ze nog wél kunnen. Want mensen als Ted Mol kunnen gewoon nog hartstikke veel, en het is doodzonde dat ze vaak te lang thuis zitten. Voor deze leeftijdsgroep is het ontzettend belangrijk om weer aan het werk te gaan. Niet alleen voor de maatschappij, maar ook voor henzelf: van thuis zitten word je nu eenmaal niet blij.

Ted beaamt dat: ‘Ik was het thuiszitten al een tijdje zat. Maar het valt echt niet mee op deze leeftijd om een baan te vinden’. Na een lange zoektocht kwam Ted met de hulp van een vriendin uiteindelijk bij de app Indeed terecht. Via deze app kwam hij in contact met Jos Gilein van TBO: “Na het eerste gesprek met Jos was er gelijk een klik. En kort na het tweede gesprek kon ik aan de slag”. Ted is blij dat hij eindelijk weer wat om handen heeft. “Ik ben inmiddels bezig met mijn eerste klus als ZZP’er, in Marken. En ik ik heb het erg naar mijn zin”, aldus Ted.

 

Herkent u zich in het verhaal van Ted, en bent u benieuwd of TBO ook iets voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Contactgegevens

Telefoon: 0226 – 427785
E-mail: jos@tbo.nu
www.tbo.nl

By | 2018-11-28T10:58:57+00:00 november 28th, 2018|Geen categorie|